loading icon

BLOG

Blog Ordinacije.me objavljuje stručne tekstove ljekara iz privatnih i javnih zdravstvenih ustanova na teritoriji Crne Gore. Pored stručnih tekstova, koji čine jednu od dvije glavne sekcije bloga, u drugoj sekciji nudi sve servisne informacije i obavještenja u vezi sa radom i funkcionisanjem zdravstvenih ustanova, razne novitete i ostale opšte informacije.

baner image

Kolonoskopija

05/02/2020

Kolonoskopija je endoskopska procedura, koja omogućava prikaz izgleda unutrašnjosti za cjelokupno debelo crijevo i završni dio tankog crijeva. Kolonoskopija se izvodi endoskopskim instrumentom - kolonoskopom, koji ima oblik fleksibilne dugačke cijevi sa video kamerom na vrhu. Radi se u cilju dijagnostike upala sluznice koja obuhvata debelo crijevo, divertikulosa i tumora, ali može se raditi i u terapijske svrhe (uklanjanja polipa). Procedura obično traje od dvadeset minuta do sat vremena.

 

 

Izvor: Dr Dejan Vukčević - Specijalista interne medicine i subspecijalista gastroenterologije i hepatologije (Internistička i gastroenterološka ordinacija “GASTROMED” - dr Dejan Vukčević - Podgorica)