loading icon

Ortodoncija - Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

(Moskovska 135, 81000 Podgorica)

Ortodoncija

Ortodoncija ili ortopedija vilice je oblast stomatologije koja se bavi proučavanjem i ispravljanjem nepravilno postavljenih zuba prilikom rasta i nepravilnih medjuviličnih odnosa. Ispravljanje zuba se vrši mobilnom ili fiksnom protezom, ili njihovom kombinacijom.

Ortodoncija kod djece

Proces ispravljanja zuba je najbolje početi u što ranijem periodu života. Ortodoncija se bavi proučavanjem zuba i položaja viličnih kostiju i kod djece. Djeca bi trebalo da imaju prvi ortodonski pregled najkasnije sa svojih sedam godina. Proteze se mogu nositi bez obzira da li pacijent ima mliječne, mliječne i stalne ili samo stalne zube. Ukoliko primijetite na djetetu da ima predispozicije za loš i nepravilan zagrižaj, savjetujemo Vam da ga odvedete na ortodonski pregled.

Ortodoncija - Mobilni i fiksni ortodontski aparati - Cijena

Tim stomatologa specijalista iz oblasti ortodoncije će proučiti njegov slučaj i nakon toga predložiti način liječenja. Koji će se aparat preporučiti pacijentu zavisi od prethodne procjene dijagnoze, u kojoj učestvuje tim specijalista. Stomatološka ordinacija Lopičić se bavi izradom ortodonskih aparata. Ortodonski aparati su mobilni i fiksni zubni aparati. Mobilni aparati se preporučuju djeci mladjeg uzrasta. Mobilni ortodontski aparati imaju manji efekat za razliku od fiksnih ortodonskih aparata. Fiksni ortodonski aparati se stavljaju ukoliko je nemoguće ispravljanje zuba izvršiti mobilnih ortodontskim aparatom.

Fiksni zubni aparat se sastoji od metalnih šrafića, koji se specijalnim lijepkom pričvršćuju za svaki zub ponaosob i povezuju žicom. Cijena fiksnih zubnih aparata je veća od mobilnih, iz razloga što su pouzadniji i efikasniji u riješavanju problema. Ukoliko imate problem, savjetujemo Vam da posjetite stomatološku ordinaciju Lopičić, gdje će Vas pregledati tim specijalista i predložiti Vam potreban vid liječenja.

Cijena mobilnih i fiksnih ortodonskih aparata varira od uzrasta pacijenta i komplikovanosti problema koji ima.

U stomatološkoj ordinaciji Lopičić, nakon ortodonskog pregleda, u zavisnosti od problema koji imate, tim stomatologa specijalista će Vam preporučiti:

  • Ispravljanje zuba
  • Folije za ispravljanje zuba
  • Splintove
  • Stavljanje nekog od ortodonskih aparata
  • Fiksne proteze
  • Proteze za djecu
  • Proteze za ispravljanje zuba

Za više informacija i zakazivanje pregleda u našoj ordinaciji, pozovite nas na neki od istaknutih brojeva telefona na našoj stranici.