loading icon

Protetika - Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

(Moskovska 135, 81000 Podgorica)

Protetika

Protetika predstavlja granu stomatologije čiji je zadatak da nadomjesti zube koji fale, ili popravi izgled već postojećih. Ukoliko Vam se ne svidjaju Vaši postojeći zubi, moguće ih je modifikovati. U okviru stomatološke ordinacije Lopičić, Vaše zube je moguće ispraviti i mijenjati pomoću ljuskica (faseta), krunica, mostova i proteza. Kad su u pitanju proteze postoje mobilne i fiksne proteze.

Fiksna protetika - Fasete

Protetika se bavi pravljenjem kompozitnih ili keramičkih ljuskica ili faseta. Komadići kompozitnog ili keramičkog materijala koji se postavljaju na prednji dio zuba po tačno odredjenom kalupu klijenta nazivaju se kompozitne, odnosno keramičke ljuskice ili fasete. Njihova svrha je da poboljšaju izgled zuba, njegovu boju i oblik. Neravnomjerno postavljeni zubi, nejednake boje, sa neravnim udubljenjima i ispupčenjima, nepopunjen prostor izmedju zuba - sve ovo su problemi koji se daju riješiti uz pomoć kompozitnih ljuskica ili faseta. U okviru stomatološke ordinacije Lopičić možete uraditi kompozitne ljuskice po mjeri Vaših zuba.

Fiksna protetika - Krunice i most

Sljedeći način korekcije zuba jesu krunice. Krunice se stavljaju na zube da bi poboljšale izgled i funkciju. Krunice se stavljaju ukoliko imate problema sa jednim zubom ili više njih na različitim mjestima (ne u nizu). Protetika se bavi pravljenjem mostova. U slučaju da imate više zuba u nizu koje je potrebno ojačati, savjetujemo Vam da kod Vašeg stomatologa stavite most. Most je konstukcija koja se montira na izbrušene zube, koji stoje u nizu. Most ima cilj da ih učvrsti i da im da lijep izgled.

Mobilna protetika - Zubna proteza

U slučaju nedostatka većeg broja zuba, predlažemo Vam zubnu protezu. Zubna proteza je mobilna, može se skidati. Ima mogućnost prekrivanja postojećih zuba i krunica i time daje bolji estetski efekat. Proteza za zube pored svoje funkcije koju odlično obavlja, veoma je praktična. U okviru stomatološke ordinacije Lopičić možete zakazati bilo koju od navedenih usluga, po veoma povoljnim cijenama.

Stomatološka ordinacija Lopičić obuhvata usluge:

  • Metalokeramičke krunice
  • Bezmetalne keramičke krunice
  • Fasete (keramičke, kompozitne, porcelanske)
  • Parcijalne pločaste proteze
  • Parcijalne skeletirane proteze
  • Totalne proteze

Za više informacija i zakazivanje pregleda u našoj ordinaciji, pozovite nas na brojeve telefona istaknute na vrhu stranice.