loading icon

Dječija stomatologija - Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

(Moskovska 135, 81000 Podgorica)

Dječija stomatologija - Dječiji (zubar) stomatolog

Svaki problem se može riješiti. Ako Vaš mališan posjeduje bilo koji problem koji se tiče zuba, stomatološka ordinacija Dr Lopičić i naš dječiji (zubar) stomatolog stoji Vam na raspolaganju. Nudimo rješenje djetetovog problema na što je više moguće bezbolan način. U našoj ordinaciji uz prijatnu atmosferu, druženje i igranje, zubići Vaših mališana biće zdravi, što je na kraju krajeva i najbitnije.

Dječija i preventivna stomatologija

Veoma je važno da se karijes otkrije u početnoj fazi, kako bi se spriječile komplikacije koje mogu biti veoma bolne. Kako bi na vrijeme dijagnostifikovali karijes, upotrebljavamo najsavremenije tehnike, tj. dostigunuća na polju stomatologije. Karijes uspijevamo da spriječimo već u najranijoj fazi upotrebom mekog lasera u kombinaciji sa profilatkičkim pastama za zube. Drugi način podrazumijeva minimalno invazivne tretmane. Ukoliko je dubina lezije karijesa adekvatna, tj. pogodna, upotrebljavamo ultrazvuk ili vazdušnu abraziju. Primjena ovih postupaka ne zahtijeva upotrebu anestezije. U svakom drugom slučaju ili tretmanu, anestezija se podrazumijeva. Kod mliječnih i stalnih zuba, tj. prilikom rješavanja problema lezija karijesa, koristimo se najsavremenijim metodama i materijalima.

Nama je, kao i roditeljima, veoma bitno da dijete ne osjeća bol u toku tretmana, a i nakon njega. Poznato je da djeca imaju negativno mišljenje o stomatolozima (zubarima) na osnovu predjašnjeg negativnog iskustva. Kod takvog djeteta javlja se strah. Čak i u takvim situacijama postoji rješenje da se pomoću sedacije inhalatorom pobijedi strah i dijete zbrine na prijatan način.

Dječija stomatologija i problemi

Problem koji je tipičan kod djeteta i adolesenta jeste traumatska povreda zuba. Kod takvih povreda, veoma je bitno zbrinuti zub na pravi način, jer će u suprotnom bilo kakva greška doprinijeti njegovom gubitku i komplikacijama. Djeca nepredvidivog ponašanja, nemirna i nepažljiva, obično su ta koja imaju problem ove vrste. Pomenuti problem rješava se upotrebom štitnika za zube, ukoliko se ona bave odredjenim sportom koji zahtijeva kontakt. Kao što smo rekli, ukoliko do povrede dodje, jako je bitno na vrijeme se javiti stomatologu i riješiti problem na pravi način, sa pravilnom dijagnozom.