loading icon

Skidanje (uklanjanje) kamenca sa zuba - Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

(Moskovska 135, 81000 Podgorica)

Skidanje (uklanjanje) kamenca sa zuba

Kamenac predstavljaju tvrdokorne naslage koje se pojavljuju na površini zuba. Postojanje kamenca na zubima je zdravstveni problem koji je neophodno što prije riješavati, kako ne bi došlo do komplikacija. Kamenac takodje predstavlja i estetski problem.

Stomatološka ordinacija Lopičić, iz Podgorice, u okviru svojih usluga nudi i skidanje kamenca. Cijene skidanja (uklanjanja) kamenca možete saznati na licu mjesta ili putem telefona naše ordinacije.

Skidanje (uklanjanje) kamenca sa zuba - nekad i sad

Uklanjanje, skidanje kamenca se nekada radilo ručno. Ručno skidanje kamenca je bio veoma bolan postupak skidanja kamenca sa zuba. Sada se kamenac sa zuba skida potpuno bezbolno, ultrazvučnim aparatom. Stomatološka ordinacija Lopičić nudi usluge skidanja kamenca po povoljnim cijenama, potpuno bezbolno i za kratki vremenski period. Skidanje kamenca je rutinska stvar koju vrše sve stomatološke ordinacije.

Skidanje kamenca - Poliranje zuba

Nakon skidanja kamenca niko vam ne garantuje da se on neće vratiti. Vraćanje kamenca je moguće nakon mjesec dana do nakon nekoliko godina. Nikako nemojte sami pokušavati da skinete kamenac sa zuba jer možete vrlo lako oštetiti gledj. Kada se skidanje kamenca odradi slijededi poliranje zuba. Poliranje zuba je neophodno uraditi da se onemogući ponovno pojavljivanje kamenca. Pomoću specijalnog aparata koji pod visokim pritiskom izbacuje fino granulirane abrazivne cestice uklanjaju se I najmanje neravnine na površini zuba, a naročito veoma uporne pušačke pigmentacije.Površina zuba postaje glatka. Glatka površina zuba onemogućava ponovno stvaranje kamenca na zubima.

Stomatološka ordinacija Lopičić nudi usluge poliranja zuba. Ponovno pojavljivanje kamenca je nemoguće spriječiti ali je moguće odložiti održavanjem pravilne i redovne higijene zuba. Ukoliko imate problem kao što su naslage od kamenca ili vam samo treba poliranje zuba, dodjite u stomatološku ordinaciju Lopičić koja vam nudi usluge skidanja kamenca i poliranja zuba. Usluge vrši stručno i ljubazno osoblje. Za dodatne informacije pozovite neki od naših brojeva telefona istaknutih na vrhu stranice.