loading icon

Liječenje gangrene - Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

(Moskovska 135, 81000 Podgorica)

Liječenje gangrene

Gangrena je infekcija zuba koja nastaje ukoliko kvar postane toliko dubok da dospije do pulpe korijena zuba koju uništava. Sljedeći stadijum je zapaljenje vrha korijena zuba, koji se naziva parodontitis. Parodontitis predstavlja zapaljenje vrha korijena zuba. Kada bakterije koje su izazivači infekcije dospeiju do zubne pulpe neophodno je javiti se stomatologu i početi sa liječenjem. Kada infekcija zahvati pulpu zuba dolazi do njenog raspadanja.

Gangrena se manifestuje jakim bolovima. Liječenje gangrene radi tim stučnjaka, stomatologa, u našoj ordinaciji Dr Lopičić, koja se nalazi u Podgorici. Prvi korak liječenja jeste čišćenje kanala korijena zuba, posebnim aparatima, koji su savitljivi tako da uspijevaju da očiste kompletno cijeli kanal korijena, koji može imati dosta krivina.

Nakon čišćenja korijena slijedi punjenje kanala. Punjenje kanala se takodje vrši posebnim aparatima. Cijenu tretmana liječenja gangrene u našoj ordinaciji Lopičić možete saznati pozivom na broj telefona ordinacije, koji vidite na našoj internet stranici. Ukoliko imate ovakav problem savjetujemo Vam da se što prije javite, kako se ne bi javile komplikacije. U našoj stomatološkoj ordinaciji Dr Lopičić, koja se nalazi u Podgorici, možete zakazati i preventivne preglede. Cijene svih vrsta usluga koje nudi naša ordinacija možete saznati ako dodjete u našu ordinaciju. Preventivne preglede savjetujemo da radite bar dva puta godišnje. Kao što bi stara izreka rekla "Bolje spriječiti, nego liječiti".

U slučaju da Vaš zub oboli od karijesa ili je karijes toliko velik da je zahvatio vrh korijena zuba i izazvao zapaljenje, savjetujemo Vam da se što pre javite na broj telefona naše stomatološke ordinacije Dr Lopičić. Tim stomatologa specijalista će Vam ukazati neophodnu pomoć u najkraćem mogućem periodu.