loading icon

Inlej - Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

(Moskovska 135, 81000 Podgorica)

Inlej

Uklanjanje karijesa sa zuba ostavlja oštećenja. Ta oštećenja je potrebno na što bolji način ispuniti. Nakon uklanjanja karijesa u zubu ostaje prostor koji se mora popuniti. Drugi naziv za prostor koji nastaje u zubu usled uklanjanja karijesa se naziva kavitet. Ako je kavitet jako velik obična plomba nije trajno riješenje. Stomatolog će vam reći da dodjete nakon par godina kako biste zamijenili plombu. To govori iz razloga što je ispadanje plombe u slučaju velikih kaviteta veoma često. Da ne bi dolazilo do ispadanje plombe koristi se inlej koji ima istu svrhu kao i plomba ali je mnogo efikasniji.

Kompozitni i keramički inlej

Inlej se pravi od kompozita ili keramike. Radi se po odredjenom kalupu zuba pacijenta. Inlej se zubnim cementom lijepi na zub.Iz razloga što se radi uz prethodno uzet otisak pacijenta ne može se desiti da ne odgovara pacijentu. Boju inleja će odrediti vaš stomatolog na osnovu boje drugih zuba. Nakon postavljanja inleja dodatne korekcije, koje se rade radi boljeg prijanjanja, se obavljaju brušenjem. Na Vama je da se odlučite kakav ćete inlej staviti, keramički ili kompozitni. O tome se posavjetujte sa stomatologom. Keramički inlej je izdržljiviji i potpuno neprimjetan na zubu. Dobro podnosi pritisak i druga štetna djelovanja.

U našoj stomatološkoj ordinaciji možete odabrati inlej kao način punjenja zuba nakon otklanjanja karijesa. Pored intervencija uklanjanja karijesa i postavljanja plombe ili inleja naša stomatološka ordinacija nudi i ostale tipove intervencija izmedju ostalog i preventivne preglede koje toplo savjetujemo svima. O cijenama stomatoloških usluga naše ordinacije, Dr Lopičić, koja se nalazi u Podgorici, možete se informisati direktnim dolaskom kod nas ili pozivom na brojeve telefona istaknute na našoj internet stranici.