loading icon

Plombiranje zuba i kompozitni ispuni - Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

(Moskovska 135, 81000 Podgorica)

Plombiranje zuba i kompozitni ispuni

Plombirnje zuba je postupak koji slijedi nakon uklanjanja kvara nastalog na zubu. Usluge plombiranja po povoljnim cijenama nudi Vam stomatološka ordinacija Lopičić, koja se nalazi u Podgorici. Plombe su vremenom postale sve bolje, dugotrajnije, izdržajnije. Stomatološka ordinacija Lopičić, iz Podgorice, nudi stomatološke usluge plombiranja zuba po pristupačnim cijenama.

Materijali od kojih se izradjuju plombe su visokog kvaliteta. Prilagodjavaju se boji zuba pacijenta, ne mijenjaju izgled duži vremenski period, ne ispadaju lako i otporne su na pritisak. Nekada pravljene plombe, koje su imale metalni, srebrni, crni izgled, u svom su sastavu sadržale veliku količinu raznih metala kao što su: živa, olovo, nikl, srebro, kalaj, bakar, cink i drugi metali.

Plomba i njen izgled

Istraživanja su pokazala da su elementi kao što su: živa, olovo i kalaj kancerogeni. Iz tog razloga je bilo neophodno izbaciti takve elemnte iz sastava plombi. Takodje istraživanja su pokazala da su amalgamske plombe najvećeg kvaliteta i dužeg vijeka od svih drugih plombi. Plomba služi da se ispun koji je napravljen otklanjanjem karijesa sa zuba, popuni i omogući zubu potrebnu funkciju i lijep izgled. Trenutno su najpouzdanije bijele plombe. Ne samo zbog estetskog izgleda, već i zbog kvaliteta koji obezbjedjuju. Crne ili sive plombe ne samo da estetski nisu privlačne, one nisu ni dobre za zdravlje pacijenta.

Da biste izbjegli oboljenje zuba u vidu karijesa savjetujemo da dodjete na preventivni stomatološki pregled u stomatološku ordinaciju Dr Lopičić, u Podgorici. Tim specijalista stomatologa, iz Crne Gore, radi na svim potrebnim intervencijama, ukoliko je potrebno da Vam se ukažu nakon konstatovanja oboljenja. Cijene preventivnog stomatološkog pregleda kao i ostalih intervencija možete saznati pozivom broja telefona koji vidite na internet stranici naše stomatološke ordinacije, ili dodjite direktno kod nas.

Kompozitni ispuni

Kompozitni ispuni su drugi naziv za bijele plombe. Bijele plombe su u potpunosti zamijenile nekada korišćene crne plombe. Zubni ispun je udubljenje nastalo prilikom otklanjanja karijesa sa zuba. Karijes predstavlja jednu od bolesti zuba.

Karijes nastaje usled štetnih naslaga koje uništavaju gledj zuba i ulaze u njegovu unutrašnjost nastavljajući da šire kvar. Karijes je potrebno što ranije ukloniti nakon konstatovanja njegovog postojanja. Nakon uništavanja tvrdog zubnog tkiva, ukoliko kvar dodje do zubne pulpe nastaje upala. Zato je neophodno kvar što prije ukloniti i napuniti rupu nastalu prilikom uklanjanja kvara.

Ispun je udubljenje nastalo pilikom odstranjivanja kvara. Ispun je neophodno napuniti. Kompozitni ispun je bijela plomba i specifična je po svom sastavu koji je pogodan za lijepljenje na površinu zuba. Kompozitni ispun omogućava povezivanje sa zubom tako efikasno da se sprječava lomljenje. Snaga lijepljenja kompozitnih ispuna je dosta veća od čvrstine samog zuba. Iz tog razloga se dešava da se zub odlomi a da ispun ostane netaknut. Naša stomatološka ordinacija, Dr Lopičić, posjeduje tim stomatologa specijalista, koji perfektno obavljaju svoj posao i imaju odličnu saradnju sa pacijentima koji moraju ostati mirni i strpljivi prilikom izvršavanja intervencije.

Kompozitni ispuni i materijal - cijene

Kompozitni materijal je sačinjen od stakla i sitnih komadića. Oni čine 60-70% sastava kompozitnog materijala. Ostatak od 30-40% čini sam kompozit. Kompozitni ispun je karakterističan prije svega po svojoj mekoći, koja omogućava da se prije vezivanja ispun savršeno prilagodi udubljenju napravljenom u zubu. Da bi se kompozitni ispun nakon prijanjanja stvrdnuo najčešće se koriste ultraljubičasti zraci. U stomatološkoj ordinaciji Dr Lopičić, iz Podgorice, možete zakazati preventivni stomatološki pregled, kao i niz intervencija, ukoliko se ukažu kao potrebne. Cijene kompozitnih ispuna možete saznati dolaskom u našu ordinaciju ili na poziv brojeva telefona koje vidite na našoj internet stranici.