loading icon

Revizija endodontskog punjenja - Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

(Moskovska 135, 81000 Podgorica)

Revizija endodontskog punjenja

Cilj endodontskog liječenja je odstranjivanje uzročnika koji su izazvali upalu prostora oko zubne pulpe i sprječavanje upale oko vrha korijena. Uklanjanjem ovih simptoma spašava se zub koji bi inače bio izvadjen. Drugi naziv za endodonotski tretman jeste spašavanje zuba, koji ste već nebrojano puta čuli.

Uspješno odradjen endodontski tretman vraća potrebnu funkciju zubu i sprječava njegovo vadjenje. Prilikom vršenja endodontske terapije može doći do brojnih komplikacija prilikom čišćenja kanala korijena zuba. Nekad se dešava da se kod endodontski liječenih zuba ponovo pojavi upala. Simptomi novonastale upale su osetljivost zuba na zagriz. Ponovna upala se može dogoditi i nakon dužeg vremenskog perioda, od recimo više godina. Do ponovne upale može doći usljed ponovnog prodiranja izazivača infekcija do korijena zuba.

Njihovo prodiranje nastaje iz razloga što vremenom materijal kojim je popunjen ispun slabi. Terapija endodonotskog punjenja se sastoji od ponovnog čišćenja, dezinfekcije kanala korijena zuba i njihovog punjenja. Praktično se ponavlja proces koji je već jednom radjen. Nakon odradjenog endodonotskog tretmana bolovi nestaju i zub ponovo dobija svoju funkciju. Nijedna stomatološka ordinacija Vam ne može garantovati da se ponovna upala neće vratiti, ukoliko ne dolazite na kontrolne i li preventivne preglede bar dva puta godišnje.

Ukoliko do nje dodje, savjetujemo Vam da se brzo javite Vašem stomatologu. Naša stomatološka ordinacija, Dr Lopičić, nudi stomatološke preventivne preglede kao i tretmane liječenja, ukoliko se uoči da su Vam potrebni. O cijenama naših stomatoloških usluga i svemu ostalom što Vas interesuje, možete se informisati na broj telefona koji vidite na sajtu. Tim specijalista stomatologa iz naše stomatološke ordinacije, Dr Lopičić, rado će Vam izaći u susret i posavjetovati Vas na pravi način.