loading icon

Parodontalni džepovi - Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

(Moskovska 135, 81000 Podgorica)

Parodontalni džepovi

Parodontalni džepovi ili gingivitis predstavlja prostor izmedju zapaljenih desni i korijena zuba. Parodontalni džepovi su najbitniji znak parodontopatije. Simptomi su preosjetljivost zuba na bilo kakve nadražaje. Kauzalnom terapijom stomatolozi otklanjaju kamenac iz parodontalnih džepova. Kauzalna terapija se radi pod lokalnom anestezijom i potpuno je bezbolna.

Da ne bi došlo do pojave karijesa, a nakon toga i parodontopatije, savjetuje se redovna posjeta stomatologu. Preventivne stomatološke preglede možete raditi u našoj stomatološkoj ordinaciji Dr Lopičić.

Kada zub toliko oboli da dodje do stvaranja parodontalnih džepova neophodna je intervencija stomatologa. Ukoliko ne liječite gingivitis zapaljenje se širi i zahvata alveolarnu kost i na taj način stvara mogućnost da dodje do oboljenja i udaljenijih organa u čovjekovom organizmu.

Liječenje parodontalnih džepova - Lasersko uklanjanje kamenca i poliranje zuba

Simptomi parodontopatije su: crvene, otekle desni i krvarenje, koje se javlja prilikom pranja zuba. Terapija liječenja parodontalnih džepova podrazumeva lasersko uklanjanje kamenca. Zatim slijedi poliranje zuba četkicama. Nijedan stomatolog Vam ne garantuje da se izliječena parodontopatija neće ponovo vratiti. Moguće je da Vam se vrati za nekoliko mijeseci ili za nekoliko godina. Od Vas i Vaše oralne higijene zavisi. Održavanjem pravilne i redovne oralne higijene kao i redovnim kontrolnim pregledima možete da prolongirate period do ponovnog oboljenja.