loading icon

Ekstrakcija - vadjenje zuba - Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

(Moskovska 135, 81000 Podgorica)

Vadjenje zuba

Vadjenje zuba je ozbiljna intervencija koja može imati i komplikacije. Pacijent mora biti dobro informisan o tome šta smije raditi, a šta ne, prije vadjenja zuba. U našoj stomatološkoj ordinaciji izmedju ostalog vršimo intervencije vadjenja zuba.

Ako Vam naši stomatolozi konstatuju da je zub potrebno izvaditi, saopštiće Vam potrebne informacije, kako nakon intervencije ne bi došlo do komplikacija. Zub je najbolje izvaditi u prvoj polovini dana i u hladnijim godišnjim dobima, kao što su zima ili jesen.

Takodje morate znati da je prije vadjenja zuba neophodno jesti, jer se nakon intervencije ne preporučuje bilo kakvo konzumiranje hrane. Još jedan razlog zbog kojeg je neophodno jesti prije intervencije vadjenja zuba je taj što gladan čovjek luči više pljuvačke, nego sit, što dodatno ometa rad stomatologa. Nakon vadjenja, stomatolog pacijentu stavlja tampon od gaze, koji je neophodno držati u ustima pod zagrižajem, da bi se obustavilo krvarenje.

Tampon je poželjno držati od 15 do 20 minuta, nakon čega ga treba ispljunuti. Živu ranu ne smijete dirati jezikom ili prstima, jer ćete na taj način ukloniti čep koji se stvara od zgrušane krvi i koji je neophodan da se rana zatvori. Kada prodje dovoljan broj sati i krenete da konzumirate hranu, vodite računa da ona ne bude vruća ili tvrda da ne bi došlo do oštećenja rane.

Prilikom pranja zuba takodje je bitno voditi računa da ne ispirate jako. kako ne biste uklonili čep stvoren od zgrušane krvi. Vadjenje običnog zuba i umnjaka se razlikuje. Vadjenjem umnjaka može doći do komplikacija. Umnjak je moguće izvaditi običnim ili hirurškim putem

Vadjenje zuba u trudnoći i cijene

Cijene vadjenja zuba i vadjenja umnjaka se razlikuju iz razloga što je vadjenje umnjaka teža intervencija. Cijene vadjenja zuba možete saznati dolaskom do naše stomatološke ordinacije, Dr Lopičić, ili se informisati na broj telefona koji vidite na našem sajtu.

Vadjenje zuba u trudnoći stomatolozi ne savjetuju u prva tri mjeseca. Nakon toga vadjenje zuba u trudnoći neće predstavljati problem. Vadjenje zuba u trudnoći pacijentkinji može naškoditi u slučaju da ima problem sa zgrušavanjem krvi. U tom slučaju je neophodno da se posavjetuje sa svojim ginekologom. Vadjenje zuba u stomatološkoj ordinaciji Lopičić vrši naš tim stomatologa i zato Vam savjetujemo da dodjete kod nas i zub izvadite na bezbjedan način uz pristupačne cijene.