loading icon

Hirurško vadjenje zuba - Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

(Moskovska 135, 81000 Podgorica)

Hirurško vadjenje zuba

Hirurško vadjenje zuba se odnosi na zube koji se ne vide u usnoj duplji, odnosno na zube koji još uvijek nisu nikli. Hirurško vadjenje zuba je moguće u našoj ordinaciji, Dr Lopičić, koja se nalazi u Podgorici. Da bi mogao da vidi i izvadi zub, stomatolog mora da isiječe i povuče desni. Kada stomatolog povuče desni dobija mogućnost da pristupi zubu.

Kod nas, u stomatološkoj ordinaciji Dr Lopičić, možete raditi hirurško vadjenje zuba uz prethodno zakazivanje pregleda i konsultacije sa stomatologom. Prije nego što dodje do samog vadjenja, stomatolog će Vam zatražiti da odradite rendgenski snimak zuba, kako bi znao na pravilan način da ga izvadi.

Obično su umnjaci ti zubi koji se vade hirurškim putem. Za njih uglavnom nema mjesta u vilici i potrebno je izvaditi ih, jer u suprotnom mogu da naprave probleme. Prilikom vadjenja zuba hirurškim putem, pored siječenja i povlačenja desni nekada je potrebno i sjeći zub na više dijelova, kako bi se lakše izvadio. Hirurško vadjenje zuba vrši oralni hirurg. Prilikom hirurškog vadjenja zuba pacijentu se daje lokalna anestezija.

Intervencija traje duže od običnog vadjenja zuba i zato neki pacijenti, ako zahtijevaju, dobijaju i opštu anesteziju. U nekim slučajevima se pacijentu nakon vadjenja umnjaka prepisuju antibiotici i lijekovi protiv bolova. Nakon hirurškog vadjenja zuba ne bi trebalo konzumirati hranu narednih šest, do osam sati. Prilikom pranja zuba pažljivo ispirati, da se ne bi oštetio čep koji se stvara na površini rane od zgrušane krvi. Krvarenje je moguće i narednog dana. Nakon hirurškog vadjenja zuba se dešava da ta strana lica otekne, pa se preporučuju hladne obloge prva dva dana. Obloge držati po 10 min. sa pauzama od pola sata.

Ukoliko Vam neki zub pravi problem, ne raste pravilno, obratite se našoj stomatološkoj ordinaciji, gdje možete odraditi pregled i nakon toga hirurško ili obično vadjenje zuba, ako je to potrebno. Cijena hirurškog vadjenja zuba je veća od vadjenja običnog zuba. O cijenama vadjenja zuba i ostalih usluga možete se informisati pozivom na broj telefona koji vidite na sajtu.