loading icon

Operacija zuba - Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

(Moskovska 135, 81000 Podgorica)

Operacija zuba

U našoj stomatološkoj ordinaciji, Dr Lopičić, možete zakazati i operaciju zuba, ukoliko stomatolog smatra da je potrebno. U operaciju zuba spada i hirurško vadjenje zuba. Hirurško vadjenje zuba se odnosi na zube koji se ne vide u ustima. Da bi ih oralni hirurg izvadio, potrebno je da isiječe desni i povuče ih, kako bi došao do zuba. Ponekad je potrebno i isjeći sam zub na komade, da bi se lakše izvadio. Intervencija traje duže od običnog vadjenja zuba.

Operisanje zuba je neophodno i kada dodje do zapaljenja korijena zuba. Zapaljenje korijena zuba se dogadja, ukoliko se običan karijes ne liječi na vrijeme. Običan karijes se širi ka korijenu zuba i dospijeva do alveole. Tada dolazi do zapaljenja vrha korijena zuba, i ukoliko se ni on ne liječi nastupa periodontitis, nakon čega je neophodna operacija zuba.

Operacija zuba se radi u našoj stomatološkoj ordinaciji, Dr Lopičić, uz prethodno zakazivanje. Cijena operacije zuba zavisi od toga koji je zub u pitanju i zbog čega se radi operacija. Nije isto hirurško vadjenje umnjaka i operisanje zuba uzrokovano infekcijom. Operacija zuba se radi uz lokalnu anesteziju. Tim specijalista stomatologa će Vam reći sve potrebne informacije koje morate znati. Bitno je da znate šta smijete, a šta ne smijete da radite i jedete prije i poslije intervencije. Nikakva naprezanja nisu dozvoljena nakon same operacije zuba, da ne bi došlo do krvarenja.

Prije operacije zuba stomatolog će Vam reći da je potrebno da odradite rendgenski snimak jednog ili više zuba sa kojima imate problem.