loading icon

Cistektomija - Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

(Moskovska 135, 81000 Podgorica)

Cistektomija

Uklanjanje cističnog sadržaja iz vilične kosti predstavlja jednu od oralno hiruških procedura koja se naziva cistektomija. U stomatološkoj ordinaciji Dr Lopičić cistektomija se izvodi potpuno bezbolno pod lokalnom anestezijom. Šuplji patološki prostori koji se nalaze u koštanom tkivu vilice nazivaju se ciste.

Rast cisti je jako spor, da bi postale vidljive potrebno je da prodje i više godina. Ukoliko je sadržaj zapaljenja ciste veći i njen rast je brži. Da bi cista rasla potrebno je da bude zatvorena. Ako se desi da cista pukne i njen sadržaj se isprazni, njen rast će prestati. Pojava akutne infekcije je jedan od načina da se cista otkrije.

Kada se cista nalazi u gornjoj vilici, pravac njenog rasta je usmjeren ka nosnoj šupljini ili ka nepcu. Ciste se u donjoj vilici mogu povećavati i zahvatati veći dio površine donje vilice a da pacijent ne primijjeti. Ukoliko se konstatuje postojanje ciste neophodno je što prije istu otkloniti, jer ona djeluje uništavajuće na koštano tkivo.

Cistektomija je jedan od načina liječenja ciste. Prilikom cistektomije cista se u potpunosti uklanja. Oralni hirurg je u obavezi da rasiječe desni, kako bi pristupio cističnom predjelu. Nakon otklanjanja ciste rez koji je napravljen na sluzokoži se zašiva i stavljaju se konci.

Pacijent skida konce nakon sedam dana. Osam dana nakon intervencije pacijent je u obavezi da pije antibiotike. Cistektomija se ne može vratiti ponovo. Cistektomiju možete uraditi kod tima specijalista oralne hirurgije u našoj stomatološkoj ordinaciji Dr Lopičić. Cijene stomatoloških usluga kao što je cistektomija ćete saznati ukoliko dodjete u našu stomatološku ordinaciju, koja se nalazi u Podgorici.

Ukoliko sumnjate da imate cistu ili samo želite da odradite redovan preventivni stomatološki pregled dodjite u stomatološku ordinaciju Dr Lopičić. Uz povoljne cijene i ljubazni tim stomatologa, Vaš problem će biti uspješno riješen.