loading icon

Frenektomija - Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

(Moskovska 135, 81000 Podgorica)

Frenektomija

Frenektomija je uklanjanje resice koja predstavlja spajanje sredine gornje usne i desni, jezika i poda usne duplje i sredine donje usne i desni. Uklanjanje resice se uglavnom vrši kod djece dok su mladjeg uzrasta. Resica može predstavljati problem pri govoru i to je samo jedan od razloga zbog koga je treba ukloniti.

Predprotetska priprema i ortodontske svrhe su još samo jedan od razloga. Kod nas, u stomatološkoj ordinaciji Dr Lopičić, možete zakazati hiruršku interevenciju frenektomije. Tim stručnjaka stomatologa će se potruditi da uklanjanje resice prodje bezbolno i što efikasnije.

Cijene stomatoloških usluga, kao i frenektomije možete saznati ukoliko dodjete u našu stomatološku ordinaciju, Dr Lopičić, koja se nalazi u Podgorici, ili se informisati putem poziva na broj telefona koji vidite na sajtu.

Frenektomija se vrši uz lokalnu anesteziju, kratko traje i potpuno je bezbolna. Ukoliko primjetite kod svog djeteta da ima problem sa jednom od navedene tri resice savjetujemo Vam da ga odvedete stomatologu. To je problem koji može samo pogoršati osnovne funkcije usne duplje djetetu, kad odraste.

Stomatolozi u ordinaciji Dr Lopičić su iskusni i nude usluge visokog kvaliteta, zato Vam savjetujemo da se javite ukoliko imate ovakav problem. Resica izmedju gornje(donje) usne i desni i jezika i poda usne duplje može predstavljati veliki problem, ukoliko se ne otkloni u ranim godinama života.

Kad god da se odlučite da odradite ovakvu hiruršku intervenciju nije kasno. Znajte da vrijeme izvršenja intervencije traje 15 min. i potpuno je bezbolno. Savjetujemo Vam da preventivne stomatološke preglede radite na svakih šest mjeseci, do godinu dana. Na taj način ćete spriječiti nastanak oboljenja zuba, kao što su karijes ili parodontopatija. Brinite o svojim zubima na vrijeme i dodjite na stomatološki pregled u našu ordinaciju, Dr Lopičić, u Podgorici.