loading icon

Fasete - Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

(Moskovska 135, 81000 Podgorica)

Fasete

Ukoliko niste zadovoljni oblikom, bojom, položajem Vaših zuba, predlažemo Vam jednostavno rješenje, postavljanje faseta, u našoj stomatološkoj ordinaciji, Dr Lopičić, koja se nalazi u Podgorici. Fasete su navlake i mogu biti keramičke ili porcelanske i kompozitne.

Porcelanske fasete

Porcelanska faseta je tanka ljuspa izradjena od keramike, koja se lijepi na prednju površinu zuba, koji je prethodno izbrušen. Zub je prije postavljanja fasete potrebno minimallno izbrusiti sa prednje strane, samo za odgovarajuću veličinu fasete. Keramika je pogodna za izradu fasete, iz razloga što njen sjaj najbolje oponaša sjaj gledji prirodnog zuba. Keramička faseta postavljena na zub daje potpuno prirodan izgled zubu, toliko da ga je nemoguće razlikovati od ostalih prirodnih zuba pacijenta.

Faseta izradjena od keramike posjeduje refleksiju svejtlosnih zraka na isti način kao i prirodan zub. Prednost keramičkih faseta je to što ne izaziva zapaljenja ili povlačenje desni. Sa prirodnog zuba se brusi samo gledj, sa prednjeg dijela, nakon čega se ljepi faseta. Stomatolozi iz naše ordinacije, Dr Lopičić, će Vam precizno odrediti boju fasete, identično boji Vašeg prirodnog zuba. Nakon postavljanja keramičke fasete imaćete potpuno prirodan i zanosan osmijeh, o kome svi sanjaju.

Kompozitne fasete

Kompozitna faseta je izradjena kao što i sama riječ kaže od kompozita. One se izradjuju i postavljaju tokom jedne posjete stomatologu. Takodje imaju svrhu da poprave oblik, izgled i sjaj Vašeg prirodnog zuba. Osmjeh čini prirodnim i estetski privlačnim. Kompozitne fasete postižu skoro isti efekat, kao i keramičke. Razlika keramičkih i kompozitnih faseta je prije svega u cijeni. Cijena faseta se razlikuje u odnosu na materijal od kojeg je izradjena faseta. Cijena keramičke fasete je daleko veća od kompozitne fasete. Još jedna prednost kompozitnih faseta u odnosu na keramičke je to što se kompozitne fasete stavljaju tokom jedne posjete stomatologu. Na Vama je da se odlučite šta Vam je prioritet. Ukoliko Vam je potreban savjet, stomatolozi naše stomatološke ordinacije Vam uvijek stoje na raspolaganju. Uz povoljne cijene i besprekornu uslugu stomatološka ordinacija Dr Lopičić je tu za Vas.