loading icon

Parcijalne skeletirane proteze - Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

(Moskovska 135, 81000 Podgorica)

Parcijalne skeletirane proteze

Parcijalne skeletirane proteze služe da nadomjeste zube koji nedostaju u vilici pacijenta. Poznate su i pod nazivom vizil proteze. Veoma su slične klasičnim parcijalnim protezama. Najveća i najbitnija razlika je što se pritisak, koji se pravi prilikom žvakanja, kod skeletiranih proteza, prenosi na prirodne zube, a sa njih na viličnu kost. Na taj način se ostvaruje prirodno prenošenje pritiska. Prirodno prenošenje pristiska je i njena najveća prednost u odnosu na ostale parcijalne proteze.

Prenošenje pritiska na prirodan zub je moguće, jer se kukice kojima se proteza vezuje za prirodne zube, prave za svaki zub posebno. Parcijalna skeletirana proteza je skuplja od parcijalne pločaste proteze, ali je daleko trajnija i kvalitetnija. Umjesto akrilatne ploče, koja je osnova parcijalnim pločastm protezama, parcijalne skeletirane proteze posjeduju metalne spojnice. Metalne spojnice male veličine doprinose pacijentu prirodniji osjećaj prilikom nošenja.

Pacijent nošenjem parcijalne skeletirane proteze ima manji osjećaj stranog tijela u svojim ustima, od nošenja parcijalne pločaste proteze. Parcijalne skeletirane proteze je praktično nemoguće polomiti. Parcijalne proteze predstavljaju sarvšeno rješenje, ukoliko je potrebno nadomjestiti više zuba. Parcijalne skeletirane proteze možete raditi kod nas, u stomatološkoj ordinaciji Dr Lopičić. Cijena izrade parcijalnih proteza, generalno, je dosta povoljna. Medjutim, i medju cijenama parcijalnih proteza postoji razlika. Za sve potrebne savjete i informacije, tim stomatologa specijalista naše stomatološke ordinacije, Dr Lopačić Vam uvijek stoji na raspolaganju.