loading icon

Ispravljanje zuba - Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

(Moskovska 135, 81000 Podgorica)

Ispravljanje zuba

Ispravljanje loše poredjanih zuba, ili zagrižaja nikad nije kasno. Imati lijep osmijeh, nije bitno samo radi estetike. Lijepo poredjani zubi i pravilan zagrižaj su bitni za žvakanje hrane i pravilan govor. Proteze ili ortodonski aparati se peporučuju svima koji imaju problema sa krivo postavljenim zubima ili zagrižajem.

Efekat proteze je veći kod djeteta, nego kod odrasle osobe. To znači da je odredjenu protezu potrebno nositi duži vremenski period, dok se ne postigne željeni efekat, ukoliko ste osoba izašla iz puberteta. Zagrižaj može biti nepravilan u slučaju da gornja vilica prekriva donju ili obrnuto. U oba slučaja pacijent je onemogućen da pravilno žvaće što dodatno utiče na organe za varenje. Pored nepravilnog žvakanja kod ovakvih pacijenata je onemogućen i pravilan govor.

Ortopedija vilice se bavi ispravljanjem deformiteta ovog tipa. U stomatološkoj ordinaciji Dr Lopičić možete uraditi, prije svega, pregled i konsultovati se sa stomatolozima specijalistima iz oblasti ortodoncije. Prije nego što se napravi ortodontski aparat, stomatolog pacijentu uzima otisak vilice, pravi gipsani model i vrši analizu stanja u ustima pacijenta.

Fiksni i mobilni ortodontski aparati

Na osnovu otiska se predlaže adekvatno rješenje problema. Da li će se pacijentu prepisati fiksni ortodontski aparat ili mobilni ortodontski aparat, zavisi od proučenog otiska od strane stomatologa. Fiksni ortodontski aparati su efikasniji od mobilnih, jer se oni konstantno nose za razliku od mobilnih koje pacijent može da skida i stavlja kad poželi. Fiksni ortodontski aparati imaju cijenu koja takodje dosta odskače od cijene mobilnih ortodontskih aparata.

Postoje i razlike u fiksnim ortodontskim aparatima. Razlika je u tome što su jedni napravljeni od metala a drugi od keramike. Cijena fiksnih ortodonskih aparata od metala je niža od cijene fiksnih ortodonskih aparata od keramike. Stomatološka ordinacija Dr Lopičić ima stomatologe stučnjake iz oblasti ortopedije vilica i za Vas će uvijek imati adekvatno rješenje, na Vama je samo da dodjete. Cijene ortodontskih aparata u stomatološkoj ordinaciji Dr Lopičić možete saznati direktnim dolaskom u ordinaciju ili pozivom na brojeve telefona koje vidite na sajtu.