loading icon

Folije za ispravljanje zuba - Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

(Moskovska 135, 81000 Podgorica)

Folije za ispravljanje zuba

Stomatološka ordinacija Dr Lopičić sa ponosom može da ponudi svojim pacijentima jednu on najnovih tehnika ispravljanja zuba, a to je ispravljanje zuba folijom. U pitanju je vrsta ortodonskog ispravljanja zuba providnom folijom.

Ispravljanje zuba folijom je zapravo ispravljanje zuba nevidljivom protezom. Folije za ispravljanje zuba su izradjene pomoću 3D tehnologije. Prvi korak je digitalizacija lica. Nakon digitalizacije lica se izradjuju CAD/ CAM folije. Posebno napravljen softver je ključan za funkcionisanje ovakve tehnike ispravljanja zuba. Simulacija zuba koji se pomjeraju, radi se pomoću softvera uz pomoć kojeg dolazi do pomjeranja svakog pojedinačnog zuba i njegovog sječenja, da bi mogao da se pomjera u svim mogućim pravcima.

Kako bi se kompletiralo ortodontsko pomjeranje zuba, potrebno je simuliranje pomjeraja zuba podijeliti na broj folija. Smjenjivanje folija se vrši na svake dvije nedjelje. Folije za ispravljanje zuba posjeduju velike prednosti. Jedna od prednosti je ta što su CAD/ CAM folije udobne za nošenje i posjeduju prozirnost i tankoću. Ovom tehnikom ispravljanja zuba je povećana preciznost prilikom pomjeranja zuba.

Pacijent je u mogućnosti da posmatra ako želi pomjeranje zuba pomoću slike, videa ili 3D modela. Folije potrebne za ispravljanje zuba se pacijentu daju unaprijed. Cijenu folije za ispravljanje zuba možete saznati ukoliko dodjete direktno u našu ordinaciju Dr Lopičić, koja se nalazi u Podgorici.