loading icon

Splintovi - Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

(Moskovska 135, 81000 Podgorica)

Splintovi

Splintove preporučuje stomatolog ukoliko imate problem kao što je škripanje zubima. Škripanje zubima ne samo što nije prijatno za okolinu, već je veoma štetno za osobu koja ima ovaj problem. Škripanje zubima se dešava prilikom spavanja ili prilikom žvakanja. Dolazi do trenja i dolazi do oštećenja zuba.

Da bi se izliječili od ove neprijatne navike posjetite stomatologa. Stomatološka ordinacija Dr Lopičić se, izmedju ostalog, bavi izradom splintova po mjeri pacijenta. Prije nego što se naprave splintovi pacijentu se radi otisak zuba. Na osnovu otiska se izradjuju splintovi.

Svrha splintova jeste da smanji abraziju i zaštiti zubna tkiva. U stomatološkoj ordinaciji Dr Lopičić bavimo se izradom stabilizacionih okluzalnih splintova. Radjeni su od čvrstog materijala, sa debljinom od dva milimetra. Napravljeni su tako da prekrivaju sve zube gornje vilice. Namjenjeni su da se nose tokom noći, dok spavate.

Dolazak na kontrolu će Vam zakazati Vaš stomatolog, u zavisnosti od jačine vašeg problema. Splintovi su veoma korisno rješenje, ukoliko imate problem sa škripanjem zubima. Da ne biste pravili neprijatne zvukove sebi i drugima, a prvenstveno, da biste zaštitili svoje zube, savjetujemo Vam da se konsultujete sa stomatologom, kako bi Vam odradio splintove po Vašoj mjeri.

Retencione folije

Splintovi se takodje koriste nakon prestanka nošenja fiksnih ortodonskih aparata, da bi onemogućili vraćanje zuba u prvobitni položaj. Drugi naziv za ove splintove su retencione folije. Retencione folije se u početku nose stalno. Kako vrijeme prolazi vrijeme nošenja retencinih folija će biti sve kraće i kraće. Cijene splintova i retencionih folija u našoj ordinaciji, Dr Lopičić, možete saznati ako direktno dodjete kod nas, ili se informišite pozivom na broj telefona koji vidite na sajtu. Zakažite pregled i naši stomatolozi će Vam izaći u susret i po povoljnoj cijeni izraditi splintove visokog kvaliteta.