loading icon

Ortodontski aparati - Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

(Moskovska 135, 81000 Podgorica)

Ortodontski aparati

Ortodoncija ili ortopedija vilice je oblast stomatologije koja izučava nepravilnosti koje se mogu uočiti na zubima. Pored izučavanja, tim stomatologa specijalista iz oblasti ortodoncije je tu da predloži adekvatno rješenje problema. Postoje razni ortodontski aparati, čija je svrha ispravljanje nepravilno postavljenih zuba ili nepravilnog zagrižaja.

Mobilni ortodontski aparati - Mobilna proteza

Ako je u pitanju ispravljanje nepravilno postavljenih zuba, kao adekvatno rješenje može biti mobilni ortodontski aparat. Mobilni ortodontski aparat se sastoji iz akrilata i metala. Od akrilata je izradjen dio koji direktno naliježe na sluzokožu nepca, ako je u pitanju gornja proteza, ili na unutrašnjost desni donje vilice, ako je u pitanju donja proteza. Metalni dio se sastoji od žice koja prelazi preko zuba u obliku luka, i šrafa koji se nalazi negdje u masi akrilata. Mobilna proteza se može skidati i stavljati od strane pacijenta, kada on poželi. Nosi se tokom noći i par sati dnevno, u zavisnosti od težine slučaja.

Fiksni ortodontski aparati - Fiksna proteza

Fiksni ortodontski aparati se preporučuju pacijentima starijim od osamnaest godina. Fiksni ortodontski aparat se najčešće koristi u svrhu ispravljanja nepravilnog zagrižaja. Nepravilan zagrižaj direktno utiče na organe za varenje, jer hrana koju pacijent pokuša da sažvaće odlazi do želuca, nesažvakana kako treba. Fiksni ortodonski aparati se sastoje iz bravica i luka. Bravice se lijepe posebnim lijepkom na površinu svakog zuba. Luk se provlači kroz bravice. Fiksna proteza može biti od metala ili od keramike. Keramičke fiksne proteze su skuplje od metalnih, ali su pritom manje primjetne. Djelovaće ljudima kao da je nemate.

Cijene ortodontskih aparata možete saznati u našoj ordinaciji, Dr Lopičić. Ukoliko imate problem sa zubima ili vilicom ili Vaše djete ima predispozicije da ima neki od navedenih problema, dodjite i dovedite ga na pregled. Tim stomatologa stručnjaka iz oblasti ortodoncije će pregledati Vas ili dijete i iznijeti stručno mišljenje. Mi smo tu da riješimo Vaš ortodonski problem, na Vama je samo da dodjete.