loading icon

Fiksne proteze - Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

(Moskovska 135, 81000 Podgorica)

Fiksne proteze

Ukoliko imate problem sa rasporedom Vaših zuba, položajem ili zagrižajem rješenje za Vas je fiksna proteza. Fiksna proteza je tip proteze za ispravljanje zuba. Fiksna proteza se stavlja ako pacijent ima sve zube, ali mu je potrebna modifikacija zuba ili odnosa gornje i donje vilice. Fiksna proteza koju možete staviti u stomatološkoj ordinaciji Dr Lopičić će Vam pomoći da uz što kraći vremenski period dobijete što bolje rezultate.

Fiksna proteza za zube se sastoji iz bravica i luka. Bravice se lijepe na svaki zub pojedinačno i povezuju se lukom. Bravice mogu biti izradjene od metala, ili od estetskog materijala, kao što su safirne ili keramičke bravice. Luk takodje može biti od metala ukoliko su i bravice od metala. Ukoliko su bravice safirne, luk će takodje biti bijeli. Ovakva fiksna proteza će biti jedva primjetna. Naravno, postoje razlike u cijeni fiksnih proteza za zube. Cijena fiksne proteze izradjene od metala je daleko jeftinija od keramičkih ili safirnih.

Na Vama je da odlučite, u zavisnosti šta Vam se više svidja i koje su Vaše finansijske mogućnosti. Paralelno pomjeranje zuba je karakteristično za modifikovanje zuba fiksnom protezom. Fiksna proteza za zube je jedina sa kojom se zubi mogu pomjerati paralelno i dovesti zube u željeni red. Nošenjem fiksne proteze moguće je popraviti i zagrižaj. Najbolje je u tom slučaju staviti protezu u što ranijim godinama života, da bi efekat bio što bolji. Vremenska dužina nošenja fiksne proteze je individualna. Zavisi od slučaja pacijenta i starosti. Mogući su bolovi prilikom pomjeranja zuba, jer se pomjeraju direktno iz korijena.

Prilikom nošenja fiksne proteze za zube, jako je bitna oralna higijena. Prilagodjavanje fiksne proteze se vrši kod stomatologa na svakih par mjeseci. Ukoliko Vas zanimaju cijene fiksnih proteza za zube ili drugih proteza za ispravljanje zuba, savijetujemo Vam da nas kontaktirate na neki od brojeva telefona naše stomatološke ordinacije, Dr Lopičić, koje vidite na sajtu ili dodjite direktno kod nas u ordinaciju, koja se nalazi u Podgorici.