loading icon

Proteze za ispravljanje zuba - Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

Stomatološka ordinacija Lopičić - Podgorica

(Moskovska 135, 81000 Podgorica)

Proteze za ispravljanje zuba

Nepravilno poredjani zubi nisu samo loš prizor, već mogu ozbiljno ugroziti zdravlje pacijenta. Zbog svog izgleda i zdravlja, neophodno je da se obratite stomatologu za savjet. Stomatološka ordinacija Dr Lopičić se bavi pravljenjem proteza za ispravljanje zuba i stoji Vam na raspolaganju, ukoliko je potreban pregled i savjet. Da bi stomatolog odlučio kakva proteza je najpogodnija za pacijenta, potrebno je da uradi otisak vilice. Na osnovu otiska se predlaže odgovarajuća proteza za ispravljanje zuba.

Za ispravljanje zuba, najčešće se koriste fiksne proteze. Fiksne proteze su mnogo efikasnije od mobilnih. Razlika je što se fiksna proteza konstantno nosi, dok se mobilna nosi samo par sati u toku dana i tokom cijele noći. Fiksna proteza se sastoji od bravica i luka. Bravice se lijepe na svaki zub pojedinačno i kroz njih se provlači luk. Bravice mogu biti metalne ili safirne ili keramičke. U zavisnosti od bravica, bira se luk. On takodje može biti metalni ili bijeli.

U zavisnosti od Vaše finansijske situacije, odlučićete se za metalnu, keramičku ili safirnu protezu. Keramička i safirna su jedva prepoznatljive na zubima pacijenta. To je jedini razlog zbog kojeg se neki pacijenti odlučuju isključivo za nju. Mobilne proteze su izradjene od akrilata i metala. Akrilni dio direktno liježe na sluzokožu nepca, ukoliko je u pitanju gornja proteza, ili unutrašnjost desni zuba donje vilice, ukoliko je u pitanju donja vilica. Metalni dio čini metalna žica koja ide preko zuba i dovodi ih u pravilan položaj.

Mobilne proteze se obično preporučuju djeci, kod njih je efekat najveći. Ukoliko je u pitanju tinejdžer koji je izašao iz puberteta, njemu mobilna proteza ne može postići potreban efekat. Njemu se preporučuje fiksna proteza. Cijene proteza za ispravljanje zuba možete saznati dolaskom direktno u našu ordinaciju, Dr Lopičić, ili pozivom broja jednog od brojeva telefona koje vidite na sajtu.