loading icon
icon
Dr Drago Albijanić

Specijalista dječije hirurgije i urologije

Poliklinika Novi Cenex Medical - Podgorica

Goce Delčeva 18 A, 81000 Podgorica

O MENI

OBRAZOVANJE I RADNO ISKUSTVO:

Specijalista je dječije hirurgije i urologije, rodjen 1952.god. Vučiji Do, opština Niksić. Medicinski fakultet završio je 1977.god. u Beogradu. Od tada radi na odjeljenju Dječije hirurgije na Dječijoj hirurškoj klinici Instituta za bolesti djece u Podgorici. Od 1977-1992. god. bio Načelnik odjeljenja Dječije hirurgije u Podgorici. Od 1994-1995. god proveo na jednogodišnjem usavršavanju kod Akademika, profesora Save Perovića na Univerzitetskoj dječijoj klinici u Beogradu.

1997. god. primljen na Institut za majku i djete, gdje je radio na odjeljenju Dječije urologije – Hirurške klinike instituta za djecu. Godine 1999. je vraćen u Podgoricu na odjeljenje Dječije hirurgije gdje i sada radi. Iste godine upisao Subspecijalizaciju kod Akademika profesora Save Perovića. Subspecijalistički ispit položio 2002.godine, a specijalistički rad sad završava. Uradio je više hiljada (oko 8 hiljada) operacija iz dječije hirurgije. Proveo jednomjesečno usavršavanje kod profesora Filipa Remzija u Londonu.

Akademik profesor Perović organizuje Evropsku školu za genitalnu i transeksualnu hirurgiju na Univerzitetu dječije klinike u Beogradu, koja se održava sedam dana u mjesecu, unutar šest mjeseci. U toj školi smo rješavali najteže urodjene anomalije uro-genitalnog sistema kod djece i odraslih. Napisao je i objavio četrdesetak stručnih radova koji su uglavnom prezentovani na državnim, evropskim i svjetskim Kongresima.

MOJE USLUGE

Anomalije pupka i hirurško zbrinjavanje
Zbrinjavanje oparotina i opekotina I i II stepena do 10% površine
Hirurško zbrinjavanje rana u lokalnoj anesteziji
Klinički pregled djeteta kod traume
Akutna upala slijepog crijeva
Hirurški pregledi trbuha kod akutnog bola
Anomalije i TU testisa
Operativno liječenje hidrocele
Hirurški pregled novorodjenčeta
Operacija preponske kile (hernije)
Operacija kile srednje linije trbušnog zida
Operacija urodjenih defekata prednjeg trbušnog zida
Operacija urodjenih tumora kože i potkožja
Hirurško zbrinjavanje urodjenih anomalija, cisti i fistula vrata kod djece
Pravovremena dijagnostika urodjenih anomalija i hirurško liječenje
Urodjene anomalije urogenitalnog sistema