specijalna-bolnica-za-oftalmologiju-svjetlost-budva-61c1025c512f7
Otvorite galeriju

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost - Budva

22. Novembra 7, 85310 Budva  •  17 pregleda

Klinika Svjetlost

Oftalmološke (očne ordinacije) • Bolnice
Klinika Svjetlost logo

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost vodeća je oftalmološka ustanova u regionu koja pruža kompletnu uslugu. Poznata je po najvišim standardima tehničke podrške i ljudskog znanja, te se konstantno pokazuje kao predstavnik najnovije tehnologije u oftalmološkoj praksi. Prva je privatna univerzitetska klinika u Hrvatskoj, a osim u Zagrebu, gdje je smještena matična ustanova, ima svoje centre i u Splitu, susjednoj Bosni i Hercegovini, u Sarajevu i Banjaluci, te u Budvi u Crnoj Gori.

Naši ljekari su vrhunski stručnjaci i s desetinama hiljada operativnih intervencija iza sebe koji svakom pacijentu pristupaju individualno i traže najbolje moguće rješenje za njega. Ako imate potrebu i tražite najboljeg oftalmologa, Klinika Svjetlost je pravi izbor za Vas.

Klinika Svjetlost dizajnirana je po uzoru na slične centre medicinske izvrsnosti u svijetu. Centar u Zagrebu posjeduje šest vrhunski opremljenih operacionih sala, osam odsjeka koji se specifično i specijalizovano bave pojedinim anatomsko-funkcionalnim djelovima oka, najmodernijim dijagnostičkim kabinetima i ambulantama, prostorijama očne banke, te jednokrevetnim i dvokrevetnim apartmanima za postoperativni boravak pacijenata uz 24-satni nadzor osoblja klinike, laboratorijom za krvne pretrage, internističkim kabinetom te multifunkcionalnom konferencijskom dvoranom opremljenom multimedijskom digitalnom opremom za direktni prenos toka operacija iz operacionih sala, te telekonferencijski multimedijalni streaming za direktni prenos slike i tona prilikom organizovanja video-konferencija s drugim centrima u zemlji i inostranstvu.

Osim laserskog skidanja dioptrije, operacija sive mrene i transplantacija rožnjače, izvodimo i vitrektomije - najsloženije oftalmološke operacije, operacije glaukoma uz ugradnju mini glaucoma shunta (implantat za drenažu), operacije strabizma, plastične operacije kapaka, ječmenca, protetske estetske operacije ugradnje silikonskih kuglica i sl.

Vrhunska tehnologija i princip jednodnevne hirurgije

Bolnica raspolaže sa šest vrhunski opremljenih operacionih sala u kojima je moguće ukloniti sve bolesti oka koje zahtijevaju hirurško liječenje - lasersko skidanje dioptrije, ultrazvučna operacija katarakte, operacije na zadnjem dijelu oka, kod bolesti uzrokovanih dijabetesom, bolestima žute mrlje ili degenerativnim promjenama mrežjače, operativno liječenje glaukoma (povišenog očnog pritiska), operativno liječenje strabizma (razrokosti), plastične i rekonstruktivne intervencije na kapcima, transplantacije rožnjače.

Većina hirurgije na oku izvodi se u sklopu dnevne bolnice, gdje su pacijenti pola sata nakon intervencije u mogućnosti ići kući (tzv. one-day surgery). U sklopu bolnice nalazi se i stacionar sa osam kreveta u kojem je moguć i dugotrajan smještaj pacijenata s bolestima oka koje zahtijevaju intenzivno liječenje ili nakon složenih operacionih intervencija kada je potreban dugotrajniji nadzor.

Dijagnostički dio bolnice prostire se na tri sprata i podijeljen je na osam odsjeka. U sklopu bolnice nalazi se Odsjek za hitni prijem pacijenata, Odsjek za bolesti mrežnjače, Odsjek za kataraktu, Odsjek za glaukom i neurooftalmologiju, Odsjek za bolesti djece, Odsjek za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, Odsjek za rožnjaču i Odsjek za refraktivnu hirurgiju. Svaki od odsjeka opremljen je najmodernijom dijagnostičkom opremom i kadrom, posebno specijalizovanim za svaki anatomski segment oka i njegove osobenosti.

Prva privatna univerzitetska klinika u Hrvatskoj

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost 2010. postala je Klinika za oftalmologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, čime je ujedno i prva privatna univerzitetska klinika u Hrvatskoj.

Odobrenje za obavljanje naučnih djelatnosti

Povezivanje s Medicinskim fakultetom rezultat je dugogodišnje saradnje prof. dr. sc. Nikice Gabrića i prof. dr. sc. Ive Dekaris s riječkim fakultetom i Institutom “Rudjer Bošković”, na naučnom i edukativnom nivou. Statusom klinike omogućeno je dalje sprovodjenje naučno-istraživačkog rada i edukacija mladih ljekara Hrvatske i regiona.

Klinika Svjetlost nastavlja i svoju saradnju s Institutom “Rudjer Bošković” na projektu „Imunologije oka“, u sklopu kojeg je već došlo do važnih saznanja u boljem shvatanju nastanka mehanizama upale i reakcije odbacivanja transplantata rožnjače.

Dobijanjem statusa specijalne bolnice i statusa klinike Svjetlost je kompletirala svoj rad i želju za stalnim postizanjem izvrsnosti u struci, dovodjenjem novih tehnologija i pružanjem vrhunske medicinske pomoći svojim pacijentima. Proširenjem djelatnosti, svoja znanja i ljudske potencijale napokon će moći prenijeti i svojim kolegama u svrhu podizanja nivoa zdravstvene zaštite u Hrvatskoj.

Ljetno radno vrijeme
 • 08:00 - 18:00
 • 08:00 - 18:00
 • 08:00 - 18:00
 • 08:00 - 18:00
 • 08:00 - 18:00
 • Ne radimo
 • Ne radimo
Zimsko radno vrijeme
 • 08:00 - 18:00
 • 08:00 - 18:00
 • 08:00 - 18:00
 • 08:00 - 18:00
 • 08:00 - 18:00
 • Ne radimo
 • Ne radimo
Naša lokacija

22. Novembra 7, 85310 Budva